Зареждам...
Най-нови потребители:

16.12.2011
Европейската интернет търговия през 2011г. (Europe B2C E-Commerce Report)
Базираната в Хамбург, Германия YStats.com, която се занимава с проучвания на международните пазари, представи своя доклад за Европейската интернет търговия – B2C (Business-to-Consumer) E-Commerce за 2011г. Изследването обхваща 35 страни от Централна, Западна и Източна Европа и Скандинавия.
 
Проучването установи, че Великобритания е на първо място по оборот от интернет търговия, следвана от Германия, Франция, Испания и Италия. Според същото проучване до 2015г. броя на пазаруващите в интернет потребители ще надхвърли 200 милиона.
Като процентно съотношение на интернет потребители спрямо населението на страната на първо място е Норвегия, следвана от Холандия, Дания и Финландия. Германия води по този показател в Централна Европа, като по абсолютен показател тя е на първо място по брой интернет потребители, наброявайки над 50 милиона души. В Австрия ¾ от населението използва интернет в къщи.
Що се отнася до интересите на отделните страни и региони, докладът отбелязва, че в Западна Европа на първо място са сайтовете за мода и организиране на пътувания и почивки. Например половината от британците на възраст от 25 до 34 години са пазарували онлайн дрехи и спортни стоки. В Белгия пък сайт номер едно по уникални посещения през Май 2011 е LaRedoute.
В Скандинавия проучването установява голям интерес към сайтовете за продажба на билети за събития. Популярни са там и сайтовете за продажба на книги и списания.
За Източна Европа докладът отбелязва изоставане в използването на интернет за пазаруване по сравнение с другите региони. Като причини за това се посочват между другото бавенето на доставките (Чехия), недостатъчното развитие на интернет инфраструктура и малкото възможности за интернет разплащания (Унгария) и др.
 
Източник: YStats.com
Коментари
видяна 706добавил: mente.bg
Добави коментар
Бихте ли пазарували хранителни продукти за дома от интернет?

Обработка на резултатите, моля изчакайте...